Ladda ner poddar från nätet

En mp3-spelare kan innehålla så mycket mer än bara musik. De senaste åren har podcasts, en sorts hemgjorda radiosändningar via internet, blivit en stor industri, och oavsett vad du är intresserad av finns det alldeles säkert en podd om just det ämnet. De flesta lyssnar på poddar via olika appar i sina mobiler, iPads eller surfplattor, men det går också bra att ladda ner de allra flesta podcasts till datorn i mp3-format och föra över dem till din mp3-spelare för att lyssna när och var det passar dig.

Oftast behöver du gå till utgivarens egen hemsida för att ladda ner filen, istället för den portal där du vanligtvis hittar avsnitt till din podcast-app, men det är inte svårt att ladda ner enstaka avsnitt eller hela säsonger åt gången och sedan klicka och dra dem till mp3-spelarens inbyggda hårddisk eller dess externa minneskort. Om du har bara en blygsam datorvana är det inget som helst problem.

Det finns poddar för allt möjligt, från väldigt breda poddar (ofta med kändisar som programledare) som handlar om lite av varje, till mer nichade poddar där programledarna nördar ner sig i ett särskilt ämne. Eftersom det inte finns någon direkt övervakning av poddar kan kvaliteten vara väldigt varierande, men de senaste årens snabba utveckling har lett till att även de mest hemsnickrade varianterna håller god teknisk kvalitet.

Oavsett om du är ute efter nyheter, skvaller, tv-tips eller odlingsrekommendationer finns det massor av poddar som skulle passa just dig, och på vilket språk som helst. Varför inte testa en norsk trädgårdspodd eller en amerikansk tv-podd, för att få lite nya perspektiv på tillvaron? Och en fransk podd om din amerikanska favorittv-serie kan vara ett utmärkt sätt att friska upp din gamla skolfranska tillräckligt för att kunna skriva dit det på din CV.

Ladda ner poddar från nätet
Gå till toppen
zakra