Musiklyssnande på jobbet

Att lyssna på musik kan göra underverk för sinnena i olika situationer. Musik kan fungera som både lugnande och energigivande, förstås beroende på vad du lyssnar på. Många kan inte fungera utan att lyssna på musik när de är på jobbet, till exempel. Det här har vissa arbetsgivare tagit fasta på genom att erbjuda de anställda gratis Spotify, eftersom de insett vikten av musik på arbetsplatsen. På så sätt har detta blivit en viktig del av det som hör till anställningen, precis som mobilabonnemang för företag och friskvårdsbidrag med mera.

En samling med egna filer

Musiktjänster i all ära, men många föredrar att ordna musiklyssnandet genom att använda sig av egenvalda mp3-filer. Dessa filer kan spelas upp i en rad olika enheter, men där är en mp3-spelare är mycket smidig att använda för ändamålet. En del väljer att använda sin mobiltelefon som musikspelare för smidigheten med att ha allt samlat på en plats. Dock kan det vara störande att använda mobilen till musiklyssnande, eftersom du riskerar att konstant störas av avbrott i form av meddelanden och inkommande samtal.

En mp3-spelare är som regel liten och därmed smidig att ta med sig överallt. Det här innebär att du både kan ha den vid ditt skrivbord när du arbetar, på träningspasset eller promenaden på friskvårdstimmen. Du kan ibland också använda den i bilen, beroende på vad din bil har för anslutningsmöjligheter. Mp3-formatet gör att musiken är komprimerad, vilket gör att den är platsbesparande jämfört med originalfilen. Du kan därmed få plats med mycket musik på en mp3-spelare. Exakt hur mycket som ryms beror på det lagringsutrymme som din spelare har, så tänk på att satsa på tillräckligt med utrymme när du är på jakt efter en mp3-spelare.

Musiklyssnande på jobbet
Gå till toppen
zakra