Fördelar med musik under träningen

I dag blir det allt mer vanligt att stöta på personer med hörlurar i öronen på gymmet eller ute i löparspåret. Man kan inte förneka att musik kan ha en hel del positiva effekter på människors träning. Om man föredrar att lyssna på musik under tiden man tränar eller inte är dock mycket individuellt. Men vilka fördelar finns det med att lyssna på musik under tiden man tränar?

Mer motiverad träning

En av fördelarna med att ha lite musik i öronen när man tränar är att man ofta blir betydligt mer motiverad. Att träna bänkpress blir genast roligare om man har sina favoritlåtar i öronen. Just motivation är en sådan sak som är extremt viktigt. Utan den blir det inte av att man tränar alls. Det kan vara klokt att sätta ihop en spellista som man bara lyssnar på när man tränar. Då kan man längta efter att höra en viss låt och då är det bara att ge sig ut och träna.

Träna i takt till musiken

En annan sak som musiken gör är att man kan träna i takt med den. Det kan göra att man orkar hålla uppe ett högre temp en längre stund. Musiken kan också göra att man inte märker av att det är jobbigt att träna på samma sätt. Dessutom kan man ha lättare för att få in en hälsosam rytm i träningen om man hittar musik med ett bra beat. Det kan också vara enklare att komma ihåg hur många repetitioner man gör av en viss övning om musiken går i samma takt. Likaså kan det vara klokt att använda musik för att träna intervaller i rätt takt. Då kan man ta det lugnare i refrängerna, och träna hårdare i verserna eller tvärtom.

Bättre koncentration

Många gånger kan det vara svårt att koncentrera sig på träningen när det blir för jobbigt. Med hjälp av en MP3-spelare med musik behöver kan man fokusera mer på musiken. Det kan leda till att man lättare kan koncentrera sig på sin träning istället för att det bara är jobbigt.

Fördelar med att använda en MP3-spelare

Det finns flera fördelar med att använda en MP3-spelare för att lyssna på musik när man tränar istället för att använda telefonen. En MP3-spelare kan inte ringa mitt i träningen och det går inte heller att surfa in på sociala medier med den. Det innebär mindre risk att distraheras. Man kan inte heller bortse från att det finns en viss risk att telefonen skadas under tiden man tränar. En mobiltelefon är i de flesta fall mycket dyrare än en MP3-spelare och det kan vara väldigt tråkigt om telefonen går sönder, speciellt om den är relativt ny. En MP3-spelare är i de flesta enklare och billigare att ersätta.

Fördelar med musik under träningen
Gå till toppen
zakra