Audible och resten av världen

Kanske är du inte så intresserad av svenska ljudböcker eller poddar? Kanske har du ett annat modersmål eller ett främmande språk som du gärna vill förkovra dig i? Då är ljudböcker och poddar ett utmärkt sätt. Att höra ett främmande språk talas av en infödd är ett av de bästa sätten att lära sig ett nytt språk.

Den största engelskspråkiga ljudbokssajten är Amazons Audible, även om det förstås finns många andra. Där kan du köpa ljudböcker på flera olika språk, antingen genom ett månatligt abonnemang eller styckvis, och till skillnad från de streamingtjänster som dominerar den svenska ljudboksmarknaden är boken din att behålla, även om du senare säger upp abonnemanget.

Om du vill få boktips på främmande språk kan du till exempel söka på Goodreads, som är världens största sajt för läsare och bokälskare. Om det är fråga om ett smalare språk finns det kanske en diskussionsgrupp i forumen där.

Podcasts finns på alla världens språk och kan precis som de svenska laddas ner från utgivarens hemsida i de allra flesta fall. Om du inte vet var du ska börja leta är det oftast inte svårare än att söka på språket+podcast eller landet+podcast. Tänk bara på att använda den inhemska stavningen!

Audible och resten av världen
Gå till toppen
zakra