Okrossbar? Nej, men nästan.

En mp3-spelare är oftast väldigt användarvänlig och inte lika ömtålig som en mobil, så det är inte lika riskabelt att låta barnen springa omkring med den eller sitta med den i barnvagnen. Eftersom de flesta mp3-spelare inte har så stor skärm kan de klara ett fall från ganska hög höjd utan att bli oanvändbara. En sportvariant kommer också att klara av en utspilld vattenflaska eller att bli tappad under ett extra häftigt träningspass på gymmet.

Även om din mp3-spelare inte klarar av vad som helst är det ändå inte lika illa om den skulle råka gå sönder. De flesta kostar en bråkdel av vad en genomsnittlig mobil gör, och kan lätt ersättas på närmaste köpcentrum för en billig peng. Om du har en mapp med dina ljudfiler på datorn går det lätt att ladda över innehållet på en ny enhet, och inga krångliga inställningar behöver göras.

Underhållning för de små

Att låta barnen sitta med en mp3-spelare på tåget eller när de ätit färdigt på restaurangen gör upplevelsen mer njutbar både för de små och för omgivningen. Det finns gott om sagor och annat roligt att ladda ner från olika sidor på nätet. En ny ljudbok kan verkligen bli räddningen en tråkig sjukdag då man inte orkar annat än att ligga nerbäddad, eller under en lång bilresa. Om det är fler som vill lyssna samtidigt går det att ansluta mp3-spelaren till bilens ljudanläggning.

Det finns även adapters för att dela mikrofonuttaget till två par hörlurar, om nu syskonen kan komma överens om vad de vill lyssna på. Om de inte har samma smak i underhållning kan en mp3-spelare avlasta familjens surfplattor och portabla dvd-spelare för underhållning i baksätet på bilen.

På gymmet och ute i motionsspåret

Om du är typen som gärna tar i lite extra på gymmet eller springer i skogen eller när det regnar kommer det att kännas tryggare att ha med sig en mp3-spelare av sportmodell istället för den dyra tjänstemobilen. Mp3-spelaren tål både svett och regn och går inte i tusen bitar bara för att den får sig en törn om du råkar vurpa i leran. Den rätta spellistan kan dessutom hjälpa dig att hålla ett jämnt tempo, eller vara anpassad efter olika intervaller i din träning.

Du behöver inte längre vara rädd för att din dyra mobil ska få en spricka i skärmen eller bli fuktskadad, bara för att du gillar att lyssna på musik under träningspasset eller löprundan. Lås in mobilen i skåpet på gymmet istället och slipp oroa dig för att den ska bli stulen när du vänder ryggen till.

Sammanfattningsvis, välj en mp3-spelare som har de funktioner som just du behöver i din vardag. En robustare sportmodell passar bra för dig som har en mer aktiv livsstil eller har småbarn som kanske inte alltid handskas så varsamt med hemelektroniken.

Okrossbar? Nej, men nästan.
Gå till toppen
zakra